Nekem szól 2019

Nekem szól 2019

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által 2016-ban elindított Nekem Szól! Egészségértés Díj célja, hogy minden évben lehetőséget biztosítson a legjobb, leginnovatívabb egészségértést fejlesztő programok elismerésére, széleskörű megismertetésére, továbbfejlesztésére. Mit jelent és miért egyre fontosabb napjainkban az egészségértés? A fogalom, az egészségügyi írni és olvasni tudás azt a képességünket írja le, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, az egészségünkkel kapcsolatos információkhoz hozzájutni, azokat megérteni és a gyakorlatban helyesen alkalmazni.

Az egyre növekvő információmennyiség, a társadalmi és gazdasági változások mind a laikus állampolgárokat, mind az egészségügy szereplőit új kihívások elé állítják. A hiteles, tényszerű, ám közérthető, egészséggel és egészségüggyel kapcsolatos kommunikáció minden szereplőtől innovatív megközelítést, folyamatos fejlődést kíván. Van még mit tennünk az egészséggel kapcsolatos tudásunk fejlesztése érdekében, hiszen kutatásunk alapján minden második magyar embernek problémás az egészségértése (a kapcsolódó kutatás részletei itt olvashatóak).

Az egészségértés fejlesztése az egészségügy összes szereplője számára értékeket ad, hiszen egy jobb egészségértésű egyén egészségesebben él, jobban betartja a kezelési előírásokat, kevesebb krónikus betegségben szenved és hosszabb egészségben eltöltött életre számíthat. Az egészségértés fejlesztése tehát nagyban hozzájárul az egészségügyi ellátás hatékonyságának, így a népegészségügyi mutatók javításához.

Az AIPM támogatja, hogy a már most is működő népegészségügyi célú vagy betegtájékoztató programok mellett még több olyan országos és helyi kezdeményezés szülessen, melyek elősegítik a lakosság jobb egészségértését és egészségtudatos magatartását. Fontosnak tartjuk, hogy az egészségértés koncepciója megfelelő hangsúlyt kapjon Magyarországon is azért, hogy minél többen képesek legyenek jobban eligazodni az egészségügyi kérdésekben, jobban tájékozódni az egészségügy rendszerében, javuljon a kommunikációjuk az egészségügyi szakemberekkel, és mindezek által csökkenjen az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége.

zsűritagok

Dr. Ficzere Andrea

Dr. Ficzere Andrea

a Magyar Kórházszövetség elnöke,
az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója,
a betegfokusz.blog.hu alapítója

Dr. Horváth-Sziklai Attila

Dr. Horváth-Sziklai Attila

a Magyar Gyógyszerészi Kamara hivatalvezetője

Matics Katalin

Matics Katalin

az EgészségKommandó és az Intima.hu alapítója,
kétszeres Nekem Szól! győztes

szakmai partnereink

Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM)
Az 1992-ben alapított Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 25 kutatás- és fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatot tömörít Magyarországon, melyek a külföldi és a hazai gyógyszerpiac meghatározó szereplői, értékben a hazai gyógyszerforgalom több, mint 50%-át adják. A tagvállalatok anyavállalatai úttörő szerepet játszanak az egészség és az életminőség javításában olyan új, innovatív gyógyszerek felfedezésével és kifejlesztésével, amelyek előrelépést jelentenek a nem vagy nem megfelelő hatékonysággal kezelhető betegségek gyógyításában. Az innovatív tagvállalatok tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar betegek egészségi állapotának és életminőségének javításához. További információk: www.aipm.hu